Rezervace

< Wine & fun blog

Vinařství Nepraš: Kde se tradice a inovace střetávají s moravským terroirem

Autor: Marek Toman, 5.4.2024

Vinařství Nepraš: Kde se tradice a inovace střetávají s moravským terroirem

Rodinné vinařství Nepraš, které rozkvétá na jižní Moravě, v srdci vinorodé oblasti Pavlova, si od svého založení v roce 2012 klade za cíl přinášet na trh vína nejvyšší kvality. Inspirace pro tuto rodinnou firmu sahá ještě hlouběji do minulosti, konkrétně do roku 1999, kdy zakladatel Radomír Nepraš položil základy svého prvního vinařského podnikání. Díky kombinaci bohatých zkušeností a moderních technik představuje vinařství Nepraš významného hráče na poli českého vinařství.

Ochutnejte vína z Vinařství Nepraš v našem wine baru.

Kvalita a tradice

S důrazem na tradici a kvalitu vinařství využívá k fermentaci a zrání svých bílých vín speciální dřevěné sudy. Tento unikátní proces zrání dává vínům Nepraš charakteristický buket a harmonickou chuť, která odráží jedinečnost jejich odrůd. Portfolio vinařství zahrnuje širokou škálu odrůd, od klasického Rieslingu, přes Ryzlink rýnský a Sauvignon blanc, až po exkluzivní červené cuvée. Nepraš také nabízí speciální sekty a limitované edice naturálních vín, které jsou mezi znalci velmi ceněny.

Umístění vinic v krajině Pálavy, kde se snoubí vápencové podloží s mikroklimatem regionu, přispívá k výjimečným vlastnostem vín Nepraš. Speciálně vybrané klony Rieslingu zde dosahují mimořádné kvality, která je doplněna mineralitou a jemnou slaností charakteristickou pro toto terroir.

Ekologické hospodaření a udržitelný přístup k vinařství je pro Nepraše klíčový. S respektem k přírodě a historickému dědictví regionu se snaží zachovat biodiverzitu svých vinic, což se odráží na kvalitě a čistotě jejich vín. Vinařství tak přispívá k ochraně životního prostředí a zároveň nabízí výjimečné vinařské zážitky.

Rodina Neprašů se věnuje každému detailu výrobního procesu, od péče o vinice až po finální stáčení do lahví, s cílem zachovat autenticitu a jedinečnost každé láhve. Vína z vinařství Nepraš jsou tak synonymem pro kvalitu, tradici a inovaci v českém vinařství.

Nefiltrovaná vína a vína bez síry

Kromě široké nabídky standardních vín se vinařství Nepraš specializuje i na výrobu limitovaných edic, které jsou výsledkem experimentů s netradičními metodami vinařství, jako je výroba vína bez přidané síry nebo použití nefiltrovaných technik. Tyto inovativní přístupy přinášejí na trh unikátní vína, která jsou vyhledávána sběrateli a milovníky vín, jež hledají něco výjimečného a neotřelého.

Vinařství Nepraš a jeho vinařská filozofie jsou důkazem, že vášeň pro vinařství a respekt k tradicím mohou ve spojení s inovativními přístupy vytvářet výjimečná vína, která oslovují nejen české, ale i mezinárodní publikum. Rodinná firma Nepraš tak nadále přispívá k rozvoji českého vinařství a kultivaci vinařské tradice v regionu.

Napsali o nás

Wine bar 0,75 Sedmička ve Forbesu
Vinárna 0,75 Sedmička v Lidových novinách
TOPlist